Vår By

Vår poo. Lägenheterna i bakgrundenVår by består av 36 hus och 6 lägenheter. Det finns två 25-meterspooler, båda med en barnpool i anslutning till dessa. Vi har ett trådlöst nätverk med internetuppkoppling, som är öppet för alla våra hyresgäster. Lösenordet får du i receptionen. Det finns också en tvättstuga där man kan tvätta till en kostnad av 30 THB/maskin.
I vår by har alla hus och lägenheter privata ägare. Husen och lägenheterna kan således skilja sig åt när det gäller utrustning och inredning. Kom också ihåg att detta inte är någon hotell- eller resortanläggning utan ni har hyrt ett privat hus. Vår by ligger 3,5 km öster om Ban Phe, som i sin tur ligger 18 km öster om Rayong.

Safir Village har en restaurang som är öppen 09:00 – 22:00 och 12:00 – 22:00 på söndagar. Här serveras både svensk och thailändsk mat.

Ban Phe är en liten fiskeby med ca 5000 invånare 18 km fr Rayong. Härifrån kan man åka båt till Koh Samet. Man kan även hyra en ”speedboat” för att åka ut till någon av paradisöarna. I Ban Phe finns alla bekvämligheter som Tesco Lotus mataffär, matmarknad, apotek, läkare, optiker, gym, massage, hårfrisör och skräddare m m.

receptionenIngo, som sköter anläggningen, är svensk. Han finns i receptionen varje dag mellan 09:00 och 12:00 (ofta hela dagen).Utöver Ingo och Kae (Ingo´s sambo) arbetar ett 10-tal personer hos oss i Safir Village. När receptionen är obemannad (även på kvällstid) så kan Ingo nås per telefon om ett akut behov skulle uppstå. I receptionen hämtar ni nyckel till huset. En vakt patrullerar området nattetid.

I receptionen kan du hyra moped. Dessa kostar 300 THB/dag (lägre dagspris vid längre hyra) och kan bokas i receptionen eller via mail (förhandsbokning). Du kan också få hjälp med taxibokningar och bokning av olika utflykter.

DSCN0198 (887x1024)I Safir Village har vi vår egen massör som är utbildad vid Vat Po-akademin. Hon är också certifierad av de thailändska myndigheterna att bedriva massageverksamhet. Vår massör heter Boua Kli Titsataan och har varit verksam som massör i 14 år. De typer av massage hon erbjuder är bl a traditionell thaimassage (Wat Poo Style), Oilmassage, Herbal oil massage, Aromatherapimassage, Foot reflexologi och så vidare.